Sfaturi pentru a face livingul mai primitor
Livingul este inima casei și servește drept spațiu unde familiile se pot reuni și relaxa. Deoarece este cea mai frecvent utilizată zonă a locuinței, este esențial să avem un living în care să ne facă plăcere să petrecem timpul și să ne simțim confortabil.
În articolul următor veți afla:
- Decorațiuni moderne pentru living
- Decorațiuni pentru masă
- Decorațiuni pentru pereți
- 10 idei pentru a face livingul mai primitor
1. Decorațiuni moderne pentru living
Ideile moderne pentru amenajarea livingului sunt o completare excelentă a rutinei de zi cu zi. Livingul este locul unde petrecem cea mai mare parte a timpului, astfel că trebuie să fie funcțional, modern și să reflecte gustul nostru personal, pentru a deveni un spațiu perfect de relaxare.
Dintre cele mai populare decorațiuni moderne pentru living se numără:
- Tablouri din lemn sau mușchi pentru perete - Acestea au devenit foarte populare în ultimii ani. Tablourile din mușchi ne amintesc de natură, sunt ușor de întreținut, însă, dacă optăm pentru piese mai mari, prețul va fi mai ridicat.
Nu cheltuiți sute de euro pe tablouri din mușchi. Optați pentru un tablou imprimat pe lemn cu tematica mușchiului de la DUBLEZ la un preț mult mai accesibil. Sursă: DUBLEZ - Produse „home-made” - De exemplu, o măsuță de cafea realizată acasă sau un comodat recondiționat de la bunica.
- Lămpi și candelabre din materiale naturale.
- Perdele blackout
- Pernuțe - Care nu trebuie neapărat să se asorteze cromatic cu restul camerei, oferind astfel un accent de culoare nou în living.
- Pături și pleduri în culori neutre.
- Vaze și ghivece - Realizate din materiale naturale precum beton, bambus, piatră.
- Minimalism în decorațiuni - Sub forma unor statuete sau alte obiecte cu valoare sentimentală.
- Taburete și șezlonguri – În sezonul rece, materialele pufoase sunt foarte apreciate pentru un efect cozy.
- Lamele de lemn pentru perete.
- Rafturi - În prezent, este modern să amplasezi un raft lung pe peretele din spatele canapelei, pe care poți pune tablouri, flori sau lumânări parfumate.
- Ceasuri - Se preferă ceasuri din materiale naturale, care se potrivesc cu restul mobilierului.
Ceasuri din lemn? Doar de la DUBLEZ. Vedeți toate modelele disponibile aici.
- Lumânări și sfeșnice - O lumânare aleasă cu grijă poate adăuga un plus de căldură spațiului.
- Flori - Alegerea plantei potrivite este esențială pentru a se încadra în stilul general al livingului. Sunt foarte populare plantele exotice, precum monstera. Dacă nu doriți riscul îngrijirii, recomandăm tablouri cu motive florale din lemn de la DUBLEZ.
- Difuzoare - Accesorii elegante și simple, care îmbunătățesc calitatea aerului și au un efect calmant.
2. Decorațiuni pentru masă
Fie că vreți să aduceți un strop de modernitate în casă, să creați o atmosferă perfectă în living sau să oferiți un aer personalizat, decorarea mesei de cafea este o metodă simplă pentru a atinge toate aceste obiective.
Deci, cum puteți decora o masă de cafea? Pentru unii, aceasta este un loc pentru telecomandă, pentru alții, un element practic pentru o cană de ceai sau un bol de snacks-uri.
Masa de cafea este însă, în primul rând, o piesă decorativă ce merită atenția dvs.
Exemplu de decorare a mesei de cafea din living. Sursă: DUBLEZ
Regula nescrisă este decorarea cu maximum trei elemente. Indiferent dacă masa este pătrată, rotundă sau atipică, simplitatea este cheia. De exemplu, dacă aveți deja un sfeșnic pe masă, adăugați doar un bol de alune și o mică plantă. Dacă masa este mai mare, aveți libertatea de a experimenta mai mult. Un element modern este o carte ca decor, pe care puteți pune o vază cu “iarbă decorativă” neutră.
Preferând o vază mai mare, cu flori bogate, nu mai este nevoie de alte decorațiuni pe masă. Deși se preferă florile naturale, replicile sunt atât de realiste încât devin greu de distins de cele adevărate.
De asemenea, sunt populare diverse boluri pentru fructe sau snacks-uri, dar pot ascunde și telecomenzile cu succes.
Adaptați decorul mesei în funcție de sezon. În timpul iernii, puteți adăuga o coroană de Crăciun, un difuzor cu aromă de mere și scorțișoară. Atmosfera cozy e asigurată.
Nu subestimați importanța suporturilor de calitate pentru pahare, pentru a proteja masa în caz de mici accidente. La DUBLEZ, oferim suporturi diverse. Din lemn, plută sau personalizate.
3. Decorațiuni pentru pereți
Ce să faci cu peretele gol din living? Acest aspect de design nu are o soluție universală. Există practic o infinitate de moduri de a decora o suprafață liberă, iar cea mai bună variantă depinde de spațiu, de necesitatea de a umple golul și de efortul pe care doriți să-l investiți.
Living spațios cu pereți mari. Sursă: DUBLEZ
Un perete gol oferă ocazia de a exersa creativitatea, dar încep erea de la zero necesită ceva planificare și atenție la detalii.
Pentru living, pe peretele gol, alegeți fără ezitare o decorațiune din lemn de la DUBLEZ. Culoarea? Dimensiunea? Totul depinde de dvs. - fiecare decor se poate personaliza după nevoile dvs.!
Alegem TOP decorațiuni ideale pentru living.
3.1 Galerie
Poate fi dificil să găsiți lucrări de artă mari pentru decorarea unui perete gol. În loc de una-două piese mari, creați o galerie de artă pe perete. Pentru un aspect ordonat, asigurați-vă că fiecare piesă are ceva comun, cum ar fi rame din lemn natural, artă în tonuri neutre sau fotografii alb-negru.
Inspirație pentru crearea unei galerii pe peretele din living. Sursă: DUBLEZ
3.2 Rafturi de cărți încorporate
Rafturile de cărți încorporate sunt ideale pentru decorarea unui perete gol în living. Pentru o estetică unitară, luați în considerare cărți monocrome sau în culori neutre. O variantă este de a întoarce cărțile astfel încât să se vadă paginile, nu cotorul, adăugând mai mult alb.
Bibliotecă încorporată în living: Sursă: DUBLEZ
3.3 Oglinzi
Unul dintre cele mai bune idei pentru decorarea pereților este agățarea mai multor oglinzi. Amplasate vizavi de o fereastră, înmulțesc lumina naturală și creează o iluzie de spațiu.
Perete decorat cu oglinzi în living. Sursă: DUBLEZ
3.4 O notă naturală
Unul dintre cele mai simple moduri de a decora pereții este de a atârna o ramură uscată sau un bucată de lemn de plută. Pentru un efect inedit, înfășurați lemnul cu ghirlande de lumini.
Exemplu de decorare a peretelui cu lemn și lumini. Sursă: DUBLEZ
3.5 Plante
Nu există nicio problemă cu pereții colorați, dar nu mai sunt neapărat o necesitate în decorul modern – mai ales dacă aveți plante. Le puteți așeza pe rafturi, agățați în macramé sau în ghivece suspendate ori puteți opta pentru un tablou din mușchi.
4. 10 idei pentru a face livingul mai primitor
4.1 Materiale naturale
Designerii care amenajează livinguri moderne accentuează importanța materialelor naturale, cum ar fi lemnul, piatra, pielea și ratanul, pentru a adăuga textură și culoare. Materialele naturale sunt baza designului modern și pot fi utilizate în mobilă, cum ar fi un fotoliu din piele de calitate cu picioare metalice, o veioză din ratan pe o bază de piatră sau combinații de elemente pe rafturi elegante. Un mod simplu de a adăuga elemente naturale este prin plante sau decor verde, ușor de expus în vaze din piatră sau lemn.
Combinarea materialelor naturale în living. Sursă: DUBLEZ
4.2 Minimalism
Deși poate fi tentant să adăugați mai multe elemente în living – un scaun, o imagine pe perete, o pernă pe canapea – în designul modern, minimalismul este cheia. Evaluați spațiul și vedeți dacă nu este nevoie să renunțați la unele piese. Dacă aveți mici obiecte, colecții sau suveniruri, păstrați-le într-o cutie, pentru a menține o estetică modernă, minimalistă a livingului.